Midilli, Mikanos ve Santorini Gemi Seyahati

Standard

Herkese selam,

Geçtiğimiz günlerde Tatil.com acentesi Tur312 den alınan Yunanistan Gemi seyahatinin Bitmek bilmez sıkıntıları isminde bir makale yazmış tura gitmeden önce çektiğim çileyi sizinle paylaşmıştım. Bugün ise size Gemi turu ile Yunan adalarında edindiğim tecrübeyi paylaşmak istiyorum.. Çünkü insan gitmeden önce kafasında bi çok soru işaretleri oluyor, bir nebze yanıtlamaya çalışacağım hazır döneli 1 gün olmuş ve bilgilerim tazeyken 🙂

Öncelikle Gemi turu çok keyifli, mutlaka öneririm. Geziyor tozuyorsunuz, uyuyorsunuz ve gözünüzü her açtığınızda farklı bi şehirde olmanın verdiği keyif paha biçilemez.. Düşünün ki 5 yıldızlı bir otele gidiyorsunuz, işte bunun hareket edeni. Bizim gittiğimizin adı Crystal Odyssey, google dan bakabilirsiniz fikir olması açısından odaları restoran ı vs. herşey mevcut.

Odanızı mümkün oldukça üst katlardan ve doğu yakasından almanızı öneririm. 2. kat aslında gemiye giriş katınız oluyor. 3 veya 4. kat olursa daha iyi olur ve doğu yakasından alırsanız limana yanaşırken felan şehri izleme şansınız olabilir. Olmazsa da olmaz değil ama zaten oda da çok zaman geçirmiyorsunuz.

Tabi Ek olarak gemide Kumarhane ve Duty Free de oluyor. Gemi seyir halinde iken kumarhane ve duty free açılır. Alış veriş yapabilirsiniz. Gemi deki free shop bi çok durduğunuz limandan ucuz olsada bazı ürünler durduğunuz limandaki free shop da daha ucuz olabiliyor. Mesela Absolute Vodka ‘nın litresi 12€ gemide, dışardaki free shop larda 14€ ama Malboro light Kısa 3 kartonu Santorini de 53€ mu neydi, gemide 3 kartonu 66€. O yüzden ilk açık yakaladığınızda alışveriş listenizdeki ürünleri gemiden bakıp santorini de durduğunuz zaman daha ucuzsa kaçırmayın. Zaten son gün millet adeta akın ediyor uzo felan bulamıyorsunuz yağmalarcasına millet saldırıyor..

yunanistan ekibiBiz 6 arkadaş gittik ve içimizden birisinin önceden bölgeye dair tüm araştırmaları yapmış olmasıadeta hayatımızı kurtardı diyebilirim. Gün gün nerede nerelere gidilir, nasıl gidilir gibi ip uçlarımız vardı. Bu sayede geminin bize sunduğu turların hiçbirisini almadık ve hep kendimiz gezdik.
Gemi de ilk gün öyle bir anlatıyorlar ki size sanki midilli de indiğinizde size ulaşım sağlanmayacak orada mal gibi kalacakmışsınız gibi. Sizde panik halinde 100€ verip tur satın alıyorsunuz. Biz de dolmuş ile 10€ ya aynı yere giderek bütçemizde ciddi kâr sağladık diyebilirim.

Orada bişey alırken sakın onun TL karşılığını hesaplamayın, 1€ yu 1 TL olarak düşünün. Bu şekilde daha rahat alış veriş yapabilirsiniz.

Biz 6 kişi gittik ve kişi başı 3 gece 4 gündüz ortalama 150-200€ harcadık ekstra olarak.
Bunun içinde aldığımız hediyeler ve kumarhane de harcanan paralar dahil..

Gemiye Binmeden Önce valizlerinizi alırlar, sonra oda kartınızı alırsınız ve en son pasaport ile oda kartınız işlenir. Burada size sorarlar gemide alışverişlerde cash mi kullanacaksınız kredi kartı tanımlaması yapalım mı diye.. Bence kredi kartınızı tanımlatın çünkü freeshop da ilginizi çeken güzel bişey olursa kaçırmayın. Mesela güzelim Michael Kors saati alamadım nakit param yok diye..

Şimdi size midilli , mikanos ve santorini hakkanında ayrı ayrı önerilerde bulunacağım..

Midilli

Midilli Yunan adaları içinde gezdiğim en sönük ada. Başta bu mudur yunanistan dedim resmen.. Kendimi Anadolu da gelişimini tamamlamamış bir şehirde gibi hissettim.. Allahtan mikanos ve santorini gördük de yunanistan aklımda midilli olarak kalmadı 🙂

Midilli da iner inmez Duty Free alandan alışveriş yapabilirsiniz, limandan ayrılmadan çıkışta ücretsiz şehir haritası almayı unutmayın.

Sahil boyunca yürüyebilirsiniz, yolun devamında bizdeki 1 liralıkçı konsepti orada da var 1 EURO diye.. Buradan hediyelik magnet vs. alabilirsiniz. Seyahatiniz boyunca alacağınız magnetler 1-3€ arası değişecektir. Sahilin sonuna doğru geldiğinizde rakı balık yapabileceğiniz restoranlar mevcut. Fiyatları uygundur öle çok uçuk değil. Sonra arka sokaklarını çarşısını gezebilirsiniz.. Zaten ilk gün orada duruyorsunuz, yarım gün yeterli oluyor. Çok bişey yok buraya dair diyebileceğim size..

Midilli

Mikanos

Mikanos da freeshop yok önce bunu söyleyim. Geminiz sabah erken saatte yanaşır ve 02:30 a kadar burada zamanınız var.. Gemiden indiğiniz zaman şehir merkezine otobüsler sizi yarım saatte bir taşıyor. Bu şehirde gidebileceğiniz 3 tane başlıca sahil var. Paradise, Süper Paradise Beach ve Kalafatis Beach. Çocuklu aileler için Kalafatis önerilmekte.. Paradise biraz daha orta halli ve eğer ben süper beach party istiyorum diyorsanız süper paradise beach e gitmenizi öneririm. Otobüsle merkeze indikten sonra 10€ ya gidip gelen dolmuşlar var. Bunlar ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Gün içinde 2 şezlong 1 şemsiye 18€ dur.
Beach Party 16:30 dan sonra başlar, Dansçı kızlar erkekler gelir vs. içeride tam bi club ortamı oluyormuş ama fiyatlar acayip uçuk.. Bilginiz olsun.. Partiye katılmak istiyorsanız gündüz gezip akşamı partiye ayırın.. Biz klasik Türkler gibi gündüzden yüzdük ve parti başlamadan gidip duşumuzu alalım diye 16:00 gibi kaçtık 🙂

Bu arada kumsalını görünce Türkiye de olan kumsalların kıymetini bir kere daha anlayacaksınız…

Konumuza dönmek gerekirse Otobüsün sizi indirdiği merkezden yürüyerek çarşıyı gezebilirsiniz. Mikanos en pahalı ada diyebilirim. Çarşısı çok büyük ve gece gidebileceğiniz güzel mekanları var. Bar Disco soracak olursanız Skandinavian Bar – Disco ya gidebilirsiniz. Bar kısmı doludur ama disco bölümü 00:00 gibi dolmaya başlar. Fiyatlar da normal. 1 Bira 6€, 1 mojito ya 9€ diyerek yardımcı olmaya çalışayım size..

Mikanos

Santorini

Bence en güzel adası burası.. O fotoğraflarda gördüğünüz harika yer.. Gemi az açıkda durur.. Yarım saatte bir küçük tekneler ile sizi karşıya geçirirler. Bizim gittiğimiz tur da 19:00 a kadar zamanımız vardı..

Karşıya geçtiğinizde duty free var ve burası dönüşte izmirdeki freeshop tan önceki son şansınız. Bence gemi de ki freeshop dan ucuz olan herşeyi santorini den alın derim ama freeshop u dönüşe bırakın. Önce Yukarı tırmanmanız gerekecek. Bunun için 3 yolunuz var. Ya yürüyeceksiniz(!), ya eşeklere binerek basamakları tırmanacaksınız yada teleferik var. Eşekle çıkmanızı önermiyorum hem zaman sıkıntısı yaşarsınız hem de eşekler devrilebiliyormuş bi sakatlık yaşamayın..
Hiç oyalanmadan hemen teleferiğe hareket edin sıra oluşmadan hemen binersiniz. 10€ çıkış 10€ iniş..

Yukarı çıktığınız zaman çarşının içini gezebilirsiniz ama bi yerden sonra çarşının içi bitecek. Santorini de mutlaka görmeniz gereken asıl yer Oia.

Denize de gitmek istiyorsanız burada da bi çok kumsal var. Siyah kumsal, kırmızı kumsal, beyaz kumsal ve bi kaç tane daha. Biz siyah kumsalı tercih ettik. Teleferiğin oradaki çarşı bittikten sonra  bi rent a car, atv kiralayan yere girdik. Konuştuk anlaştık ve 150€ ya minibüs ile 6 kişiyi önce Oia ya sonra da siyah kumsala götürmesi üzerine kibar yunanlı bayan ile anlaştık. Kişi başı 25€ gidilen mesafeyi görünce ve kadının dakikliğini görünce gerçekten hiç bişey dedirtiyor size. Sakın yürüme atv kiralama gibi yollara gitmeyin mesafeler arası çok fazla ve yollar dar.

Oia çarşısında da uygun mağazalar var, alış veriş yapabilirsiniz burada.. Ve sonunda gemiye dönüş….

Güneş batana kadar beklerler, gün batımını seyretmek için.. Orada gün batımını seyretmek güzel olurmuş.. öyle diyorlar.. İlginç insanların ülkesinde güneş farklı mı batıyor anlamış değilim, oraya bir gazla gelip herkes geminin güvertesine doluyor. Ellerde fotoğraf makinesi güneşin batışını bekleyenlen mi dersiniz, batınca alkışlayanlar mı dersiniz. Bu konuda bilgi vereyim hemen, bi espirisi yok 🙂

Santorini

Yanınıza almanız gereken Olmazsa olmazlar:

  • Matara (Mümkünse termoslu)
  • Sırt çantası
  • Gidilecek şehirlere ait harita (Bazı şehirlerin girişlerinde ücretsiz veriliyor ama olmama durumuna karşı elinizde hazır olmasını öneririm. Telefonunuzda navigasyon varsa çok da gerek yok)
  • Şapka (Aslında olmazsa olmaz değil ama olsa iyi olur)
  • Cep Telefonu (Mutlaka yurt dışında kullanıma açtırın, iletişim çok önemli.. Şu an en avantajlı tarife vodafone red ‘in pasaport tarifesi. Günlük 9,90 TL ile yurt içi paketinizi yurt dışında da kullanabiliyorsunuz)
  • Power Bank (Telefon ile uğraştıkça şarjınız gün içinde bitebilir. Sıkıntı yaşamamak için olması iyi olur)
  • Ekipte en azından İngilizce bilen 1 kişi

Yunanistan ve Yunan halkına dair genel görüşüm

  • İnsanlar gösteriş meraklısı değil, arabaları gördüğünüz zaman fark edeceksiniz hep smart, 206, gets felan küçük ve gösterişsiz arabalar. 1 tane BMW gördüm ahanda lüks bi araç dedim, baktım ki plakası 34; Ve araçların üstü genelde hep tozlu 🙂
  • Trafikte çok saygılılar, en çok buna şaşırdım. Biz de yayaya yol 10 kişiden 7-8i vermezken orada herkes yol veriyor. Ve sürücüler Trafik çok yavaş.
  • Esnaflar hiç pazarlığa açık değiller. Yani 3-5 kere pazarlık yapalım dedik ama pek yemiyorlar açıkcası. Ama sıcak insanlar.. Birşey sorduğumuz zaman kadın dükkanını bırakıp bize yardımcı olmaya çalışıyor adeta..

Alış veriş ve Harcamalar hakkında

  • Çok sıkı denetim yok gemi seyahatlerinde ama bilmeniz için bildiğim kadarı ile ülkemize sokabileceğiniz şu an ki yasal limitlerden bahsedeyim: 3 karton sigara sokabilirsiniz. Alkol oranı %40 altında ise 3 litre, üstünde ise 2 litre sokabilirsiniz. Fazlasını sokacaksanız da valizinize değil sırt çantanıza koyun.
  • Makale içinde yazdım ama tekrar belirteyim. İlk bindiğinizde gemi hareket edince freeshop fiyatlarına bakın. Sonra gemiden ucuz ne varsa midilli veya santorini den alabilirsiniz.
  • Gemiye binerken kredi kartınızı tanımlatmanızı öneririm free shop da göreceğiniz güzel ve uygun bişeyi kaçırmamanız için. Tanımlatmazsanız gemi de sadece nakit kullanabilirsiniz.
  • Kumar oynamak isterseniz minimum 5€ ile slot, 50€ ile rulet masasına oturabilirsiniz.
  • Gece 2 den sonra yiyip içeceğiniz herşey ücrete tabidir. Normal içkiler dışında premium içkiler de ücrete tabidir. Örneğin viski isterseniz Red Label verirler ama Chivas isterseniz ek ücrete tabi..
  • Alakart restoran ücretsizdir ve rezervasyona gerek yoktur..

Sonuç olarak gidelim mi diye soracak olursanız eğer ama Yunanistan görmeye değer.. Tabi güzel insanlarla fizana gitseniz yine de güzel..

Umarım yardımcı olabilmişimdir, herkese iyi tatiller dilerim..

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterlinkedin

3 thoughts on “Midilli, Mikanos ve Santorini Gemi Seyahati

  1. Serban

    Evet dusundugum bir seyahatti ve dikkat etmem gereken seyleride burdan sizden ogrendim tsk.ederim. tekrar sizde gelmek istermisiniz…..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir