SSH Tunneling ile SOCKS Proxy uygulaması

Standard

Bu tünelleme yöntemi ile SSH sunucusu proxy server olarak kullanılabilir ve giden gelen tüm web trafiği bu sunucu üzerinden geçmiş olur. Anlık olarak vpn vb. kurulumu olmaksızın kendinizi kapsüllemiş dış dünyada güven içinde seyrederken bulabilirsiniz.

Bunun için bilgisayarınızdan ilgili bilgisayara port üzerinden bağlantı kurmanız gerekiyor şu şekilde:

ssh -D 1234 -N onurcanalp@sunucu

Bu komutu verdikten sonra, web tarayıcınız proxy ayarlarını localhost(127.0.0.1) ve portunu 1234 olarak set ederseniz, paketler SSH tünelden şifrelenmiş olarak gönderilecektir. Yani SSH sunucusu proxy server olarak görev yapacaktır.

Kullandığımız -D ve -N parametrelerinin anlamları:
N – SSH sunucusunda herhangi bir komut çalıştırılmayacağını söyler.
D – Dinamik port yönlendirmesi anlamına gelir.

SOCKS proxy tanımlaması yapmak için mac üzerinde network de aktif bağlantınıza gelişmiş/advanced dedikten sonra aşağıdaki görseldeki gibi ayarlama yapmanız gerekiyor.

Kaydettikten sonra işlem tamamdır.

Böylece lokal bilgisayarın 1234 portunu dinleyen bir socket oluşturulur, ve bu porta gelen tüm paketler tünel içerisinden uzaktaki ssh sunucusuna iletilir,  SSH sunucusu da  uygulama protokolüne bakar ve nereye bağlanacağını anlar. Böylece görüntülenmek istenen web sitesi, ssh sunucusu tarafından çağırılır ve sayfa ssh tünel içerisinden şifreli olarak lokal bilgisayar iletilir.

Google da “what is my ip” diyerek veya whatismyip.com üzerinden ip adresinizin değiştiğini görebilirsiniz.

Kolay gelsin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir