Yurt Dışından Getirilen Telefonun İşlenmesi

Standard

Arkadaşlar ben gibi sizde yeni telefon aldıysanız ve karmaşık videolardan, karmaşık yazılardan sıkıldıysanız yazım tam size göre, 3 görsel ve 1 video ile bu işi bitiriyoruz.

1- gib.gov.tr (gelir idaresi başkanlığı interaktif vergi dairesi) adresine giriyoruz.
(Vakıfbank mobil bankacılıkta kredi kartı seçeneği çıkmıyor direk nakit, Yapı kredi de hiç göremedim. Kart ile ödemenin en kolay yolu, çünkü kart ile ödeyince taksit imkanınız olabiliyor)

Sisteme giriş yapıp ödeme yapmanıza gerek yok, zaten bu adımı bulamayabilirsiniz girince 🙂
Direk kırmızı ile işaretli ÖDEME bağlantısına tıklayınız.
CEP TELEFONU HARCI ÖDEME adımını seçiyoruz.
Kırmızı ile görsel üzerine düştüğüm notlara göre bilgilerinizi doldurun ve öde diyerek ödeme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Burada telefonunuzun 2 adet sim desteği varsa da birisini yazmanız yeterli, imei kaydını e-devlet üzerinden yapacağız, ona takılmayın

Ödeme işlemini tamamladıktan sonra e-devlet üzerinden kayıt işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

İşlem çok kolay, e-devlet’e giriş yapın; arama kısmından imei kayıt servisine giriyorsunuz, bilgilerinizi dolduruyorsunuz; orada otomatikman TC Kimlik numaranızı girdiğiniz zaman ödemenizi 2. adımda görüyor. Yurt içine giriş tarihinizi, varsa pasaport numaranızı girdiğiniz zaman kayıt işleminiz tamamlanıyor. (Bu işlemi yaparken ekran görüntüsü aldığımı düşünmüştüm ancak clipboard a kopyalamış kaydetmek yerine, üzülerek ekran görüntüsü paylaşamadım)

Güle güle kullanmanızı dilerim, sağlıklı günler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir