Birden fazla sayfayı tarayıcı üzerinde otomatik olarak açmak

Standard

Merhabalar,

Kirpi.co adında bir e-ticaret sitesinin kurucu ortağı olarak her gün düzenli bir şekilde sitemiz ile alakalı bazı sayfaları kontrol etmem gerekiyor ve bu sayfaların, gün içinde baktığım diğer işlerim ile karışıklık yaratmasını istemiyordum.

Bunun için farklı bir browser da sürekli ihtiyacım olan sayfaları açık tutup takipte kalıyordum ancak belleğin yetersiz geldiği veya bilgisayarın bir şekilde kapandığı durumlarda tek tek o kadar sayfayı açmanın tembelliğinden ötürü böyle bir ihtiyacım doğdu ve windows üzerinde batch script ile ihtiyacımı giderdim.

Olur ya yarın bir gün ihtiyacınız olabilir diyerek sizlere de ışık tutmak isterim. Tabi daha öncede dediğim gibi ben size sadece ışık tutacağım, ışığa gitmek sizin işiniz. “Batch file nedir hocam?” gibi sorular ile gelmezseniz mutlu olurum…

@echo off
start "Kirpi" "https://kirpi.co"
start "Mail" "https://aaaaa"
start "Kargo Takip" "https://bbbbb"
start "Muhasebe" "cccc"
start "Sosyal Medya" "ddd"

Burada dilerseniz local dosyalarınızın da tam adresini vererek açtırabilirsiniz.

start "Taslak" "file:///C:/Documents/kirpi.co/x.pdf"

Ben start sonrasında “Kirpi” şeklinde açıklamalar yazdım, bu şart değil. Direk start sonrasında url verebilirsiniz.

start https://kirpi.co

Eğer varsayılan tarayıcınız üzerinde açılmasını istemiyorsanız ve farklı tarayıcıda bu işlemi görmek isterseniz o zaman start sonrasında tarayıcınızın etiketini kullanmanız gerekmekte. Mesela 1 siteniz var ve 4 farklı tarayıcıda her gün kontrol etmek istiyorsanız bir taş ile 4 kuş vurabilirsiniz 🙂

start chrome https://kirpi.co
start firefox https://kirpi.co

Oluşturmuş olduğunuz .bat dosyasını masaüstünüze koyup manuel tetikleyerek kendiniz çalıştırabilir veya bilgisayarınızın başlangıcında otomatik olarak tetikleterek her sabah otomatik olarak bu işlemin gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.

Son olarak batch file ile uğraşmayalım diyenler; sizler de komut satırı üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz ama işlem adetiniz artacağı için önermiyorum(Kim uğraşacak yaa)

start chrome https://www.kirpi.co | start chrome https://www.kirpi.co/

Faydalı olmasını umar, iyi çalışmalar dilerim…

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterlinkedin

4 thoughts on “Birden fazla sayfayı tarayıcı üzerinde otomatik olarak açmak

  1. Merve

    Benimde ördeklerim vardı isimleri PAYTAK ve SÜSLÜ idi çok tatlılardı 1 yıl falan yaşadılar evde kolaylıkla baktım çok büyüdüler ve evde beslenemeyecek hale geldiler bende köyümüze bıraktım diğer ördeklerle nehirde yüzerlerdi ama bir gün köyün köpekleri benim ördeklerimi yaraladı ve hayatlarını kaybettiler ama tabikide sevgim buraya kadar değil hala onlara sevgim sona ermedi ermeyecekte 😣😢😳

  2. Ali

    Selamualeyküm ;
    Hocam tarayıcıda url yi açtırdıktan sonra,açılan sekmenin tekrardan kapanmasını istiyorum,bunun için ne ekleyebiliriz komutun sonuna ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir